Stephan & Evelien
Stephan
Evelien
Youngsters

Over Stoeterij Beltmanshoeve

Stephan en Evelien

Stephan Haarman begon in mei 2000 zijn eigen training- en africhtingstal in Wesepe onder de naam Stal Beltmanshoeve. In juni 2005 verhuisde hij naar het Gelderse Wilp-Achterhoek en zette de stal voort samen met zijn vrouw Evelien. In de afgelopen jaren werd de fokkerij steeds belangrijker en is het bedrijf sinds 2018 onder Stoeterij Beltmanshoeve verder gegaan.

Fokkerij

De fokkerij van top kwaliteit spring- en dressuurpaarden staat op de eerste plaats op Stoeterij Beltmanshoeve. Jaarlijks worden tien tot twaalf veulens geboren, die thuis te koop zijn of tijdens veulenveilingen. Vanuit het verleden zijn er interessante springstammen opgebouwd waar o.a. het Olympisch springpaard Rivaal (Monaco x Aram) uit komt en Funnycan (Zavall x Monaco), één van de beste jonge springpaarden in Engeland op dit moment. Ook met de stam van het 1.55m springpaard Bull Run’s Divine Fortune (Padinus x Caruso) wordt gefokt. Stephan heeft al menig jong paard opgeleid naar het ZZ-springen.

In de dressuurrichting wordt rechtstreeks gefokt uit de stam van het olympisch dressuurpaard Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen. Eén van hen is moeder van de KWPN goedgekeurde hengst Governor (Totilas). Ook de stammen van Jazz en Zuidenwind zijn vertegenwoordigd in Wilp.

Morning Glory
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch