Stephan en Evelien
Stephan op wedstrijd
Evelien en Gerendy
Jonge paarden

Over Stoeterij Beltmanshoeve

Stephan Haarman

Stephan Haarman begon in mei 2000 zijn eigen training- en africhtingstal in Wesepe onder de naam Stal Beltmanshoeve. In juni 2005 verhuisde hij naar het Gelderse Wilp-Achterhoek en zette de stal voort samen met zijn vrouw Evelien. De afgelopen jaren is de fokkerij steeds belangrijker geworden en is het bedrijf in 2018 verder gegaan als Stoeterij Beltmanshoeve.

Fokkerij

Bij Stoeterij Beltmanshoeve staat het fokken van top kwaliteit Spring- en Dressuurpaarden op de eerste plaats.

Jaarlijks worden zes tot acht veulens geboren, die thuis te koop zijn of tijdens veulenveilingen. Vanuit het verleden zijn er interessante springstammen opgebouwd waar o.a. het Olympisch springpaard Rivaal (Monaco x Aram) uit komt en Funnycan (Zavall x Monaco), één van de beste jonge springpaarden in Engeland op dit moment.  Stephan heeft al menig jong paard opgeleid tot het ZZ-springen.

In de dressuurrichting wordt rechtstreeks gefokt uit de stam van het olympisch dressuurpaard Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen. Eén van hen is de moeder van de KWPN goedgekeurde hengst Governor (Totilas). Ook de stammen van Jazz en Zuidenwind zijn vertegenwoordigd in Wilp.

Stephan en Binja
Tanky
Power Endy-STRH.
Roos en Glory