Padinja

 

Comfortuna x Verdi (Ginja) x Colandro (Binja)

 

Moeder Ginja is een dochter van de rasechte stempelhengst Verdi klopt volgens volgens het genetische plaatje van alle kanten. Vader van Verdi; Quidam de Revel is één van de invloedrijkste hengsten van de afgelopen decennia. Hetzelfde geldt voor de grootvader Landgraf I.

Grootmoeder Binja is opgeleid en uitgebracht door Stephan Haarman en heeft later in Nederland op 1.40m niveau gesprongen. Daarna is ze verkocht naar de Verenigde Staten en hier loopt ze inmiddels op 1.45m niveau onder de ruiter Chris M Ewanouski.

De Akarad Hero Z dochter Lavendel Linja werd kampioen vrijspringen 2019 in Ierland.

Comfortuna is een hengst voor de toekomst, zowel voor de sport als de fokkerij. Comfortuna’s grootvader Nimmerdor behoeft geen nadere toelichting. Deze ‘Hengst van de Eeuw’ zette de hele Nederlandse springpaardenfokkerij wereldwijd op de kaart. 

Comfortuna komt daarnaast uit een goed nest; de bekende succesvolle Lavsca-moederlijn. Moeder Solavsca Fortuna bracht naast Comfortuna al het succesvolle springpaard Wega en is de halfzus van het internationale Grand Prix-springpaard Quattro van Daniel Bedoya. Bekende internationale springpaarden als Bulavsco, Brighton Bay, Zellobee, Partner SD, Lost Boys Nandor Fortuna en de KWPN-goedgekeurde Entertainer zijn allen nauwverwant aan Comfortuna.

Details

Categorie
Springveulens 2020
Kleur
Donkerbruin

Geslacht
Merrie

Geboortejaar
2020

Foto's

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch