P...... Fortuna

 

Apardi x Jessilavsca Fortuna (Durango) x Emhilavsca Fortuna (Padinus)

 

Moeder Jessilavsca Fortuna is een dochter van Grand Prix-springhengst Durango, die zich zeer goed ontwikkeld in de sport. Grootmoeder is het internationaal 1.55m springpaard Bull Run's Divine Fortune (voorheen Emhilavsca Fortuna) met Kristen Vanderveen. Voorheen kwam ze onder Joao Victor Lima uit in het 1.45. Uit dezelfde lijn komen o.a. de 1.50m springpaarden Vorione Furtuna (Orion Fortuna) en Bottorfer (Berlin).

Vader Apardi is de volle broer van springkanon Bacardi VDL. Maar daarnaast presteert Apardi zelf onder Daniel Bluman ook nog eens op het allerhoogste niveau. Iets wat de gehele vaderlijn Corland- Kannan- Jasper- Fresco ook al deed. 

De moederlijn van Apardi is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Volle broer Bacardi VDL sprong onder Jos Lansink op fenomenale wijze naar de zilveren medaille op het Wereldkampioenschap voor zevenjarigen in Lanaken. Daarnaast is Apardi’s moeder Supardi de halfzus van de internationale springpaarden Tupardy en Agupardie. Met zo’n top afstamming uit zo’n prestatie moederlijn konden de prestaties van Apardi natuurlijk niet uitblijven. Onder de Colombiaanse topruiter Daniel Bluman stond hij vele malen vooraan op internationale vijfsterren concoursen, zoals Spruce Meadows, Toronto, La Coruña, Chantilly, Wenen, Doha en Wellington. Daarnaast nam hij deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Telkens weer imponeert Apardi met zijn ongelofelijke reflexen, instelling en reuze vermogen. Dankzij zijn topprestaties, bloedmooie type en ijzersterke moederlijn werd Apardi erkend door het KWPN.

 

Details

Categorie
Springveulens 2020
Kleur
Donkerbruin

Geslacht
Merrie

Geboortejaar
2020

Foto's

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch