Rillieux-la-Pape-STRH.

 

Total Hope x Lisieux-STRH. (Bordeaux) x Toulouse (Jazz)

 

Dit merrieveulen komt uit de bekende moederlijn van de volle zus van Parzival. Moeder is de NMK-merrie Lisieux-STRH. Grootmoeder Toulouse bracht al diverse paarden die op niveau presteren waaronder de Charmeur zoon Genua-STR. en de Zuidenwind nakomelingen Damanche-STR. en Esperanza-STR.

Toulouse is de volle zus van het olympisch medaillepaard Parzival, dat jarenlang deel uit maakte van het Nederlands dressuurteam met Adelinde Cornelissen.

Toulouse was tevens de volle zus van onze fokmerrie Orleans.

Vader Total Hope behoeft geen verder introductie. De Burg-Pokal winnaar en 8-jarig reeds Grand Prix succesvol! Wat een debuut. Slechts een half jaar na zijn fenomenale overwinning in de Nürnberger Burg-Pokal finale won Total Hope OLD in 2020 als achtjarigen direct zijn eerste Grand Prix met maar liefst 76,491%. Dit meesterwerk herhaalde hij nog eens bij zijn twee daaropvolgende starts. Zonder twijfel: Total Hope OLD heeft het talent voor de hoogste verzameling van zijn ouders geërfd. En dat zijn niet de minste: Totilas en Weihegold. Bij zijn overwinning in de Burg-Pokal sprak commentator Christoph Hess van een ware openbaring: “verzamelingspotentieel pur sang – zevenjarig! Dit paard heeft een aura, een uitstraling, men ziet eveneens al de mogelijke toekomst van deze hoop Total Hope. Een juweel, zoals het niet beter gaat, die ongelofelijk goed gepresenteerd is. Deze pirouetten en vliegende wissels, hoger kan een paard in de wissel nauwelijks springen”. Daarvoor had de Zweedse keuringskampioen en dressuurpaardenkampioen onder Isabel Freese de bronzen medialle veroverd tijdens de wereldkampioenschappen voor 7-jarige dressuurpaarden. Zijn ontegenzeggelijk smaakvolle veulens weten zich met een zeer hoge mate aan elasticiteit over veel bodem te bewegen.

Total Hope stamt af van ’s werelds beste merrie en ’s werelds beste hengst. Vader Totilas was tweevoudig Europees kampioen 2009 in Windsor, won drie gouden medailles bij de Wereldruiterspelen 2010 in Lexington en stelde meerdere wereldrecords. Zijn moeder Weihegold OLD was kampioensmerrie van Oldenburg, won de Burg-Pokal en de Louisdor-Prijs en was onder Isabell Werth Olympisch kampioen, drievoudig wereldbekerwinnaar en drievoudig Europees kampioen. Total Hope: Totilas keer Weihegold!

Details

Categorie
Dressuurveulens 2021
Kleur
Zwart

Geslacht
Merrie

Geboortejaar
2021

Foto's