Fontaine TN X Dream Boy

MOEDER
Met drie Grand Prix-hengsten op een rij is er aan dressuurgenen geen gebrek bij de merrie Novalaise-STRH. Haar vader GLOCK’s Dream Boy imponeert zowel zelf als met zijn nakomelingen. De Olympische hengst stamt daarbij af van dressuurpaardenleverancier Vivaldi. De Grand Prix-hengst Zhivago tekent voor het vaderschap van grootmoeder Edelweiss-STR, de halfzus van de KWPN-goedgekeurde Governor. Onder Adelinde Cornelissen is deze Totilas-zoon Grand Prix-geklasseerd. Ook TC Athene, het voormalig U25-paard van Jeanine Nieuwenhuis is een halfbroer van Edelweiss-STR. Na Zhivago vervolgt de pedigree met het bloed van Jazz en Ulft. Deze combinatie heeft al veelvuldig voor toppaarden gezorgd. Overgrootmoeder Orleans is niemand minder dan de volle zus van de Olympische Parzival. Jarenlang was hij onder Adelinde Cornelissen van grote waarde voor het Nederlandse team en wisten zij onder andere individueel zilver en teambrons op de Olympische Spelen van Londen te winnen. Ook de Grand Prix-hengst Fleau de Baian is een volle broer van Orleans. Deze moederlijn laat werkelijk niets te wensen over.

VADER
In dit embryo worden kampioenen met elkaar verbonden. Vader Fontaine TN maakt steeds weer indruk met zijn nakomelingen en maakt zichzelf dan ook meer dan waar als fok- en sporthengst. Fontaine TN is inmiddels goedgekeurd voor zowel Westfalen als Oldenburg. Zijn vader Finest werd uitgeroepen tot premiehengst en valt op in de jongepaardenwedstrijden. Ook als vererver timmert deze Fürstenball-zoon hard aan de weg, getuige de vele successen van zijn nakomelingen op keuringen, veilingen en onder het zadel. Finest blijkt een kampioenenmaker en ook van moederszijde heeft Fontaine TN waardevolle genen meegekregen.

Global Dressage Auction (2)