TC Athene uit de topsport

Vandaag maakte Jeanine Nieuwenhuis op haar facebook pagina bekend dat toppaard TC Athene (United) niet meer op topniveau uitbracht zal gaan worden.
 

De grote imposante zoon van United is gefokt uit Orleans (Jazz). Zijn moeder  is de bekende merrie Orleans (elite preferent prestatie prok), de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en Fleau de Baian die ook succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Grand Prix niveau. Orleans staat aan de basis van meerdere top dressuurpaarden. Naast TC Athene bracht zij ook volle broer Brentano (United) die werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en nam ook deel aan de kampioenskeuring tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Haar aangewezen zoon Vancouver (v.Polansky) is in Amerika in de Prix St Georges uitgebracht en natuurlijk niet te vergeten haar zoon Governor (Totilas) onder Adelinde Cornelissen.

Jeanine en TC Athene zijn al  vele jaren een combinatie. Samen hebben ze vele knappe successen geboekt en  medailles op grote kampioenschappen in de wacht gesleept. In 2016 droeg de combinatie bij aan de gouden teammedaille op het EK voor Young Riders in Oliva. Op dit kampioenschap wonnen ze ook goud in de individuele proef en in de kür op muziek. Het jaar daarop namen ze deel aan het EK U25 in Lamprechtshausen. In 2018 reden ze een thuiswedstrijd op het EK U25 in Exloo. In 2019 namen ze op het EK U25 in San Giovanni in Marignano drie gouden medailles mee naar huis. Vorig jaar wonnen ze op het EK in Boedapest de gouden medaille met het Nederlandse team en pakte ze met TC Athene ook twee zilveren medailles.

Tekst Jeanine Nieuwenhuis:
‘Mijn Geweldenaar TC Athene uit de topsport. In het jaar dat the King 16 wordt hebben we in goed overleg besloten om hem niet meer in te zetten in de wedstrijdsport. Na een routinecheck van teamveterinair Edwin Enzerink bleek dat hij een bemerking heeft aan het hart. Dat is niet meteen levensbedreigend maar acteren op topniveau is te riskant. We blijven hem thuis rijden waarbij plezier voorop staat. TC Athene heeft altijd alles gegeven voor ons, hij heeft me talloze overwinningen bezorgt en hij verdient het dat we hem als een koning behandelen. Het is zeker een moeilijke beslissing, maar het welzijn van Athene staat altijd voorop. Hij is verder nog in een super goede conditie en we gaan lekker thuis van hem genieten!

Ik wil iedereen bedanken die ons bij heeft gestaan in onze carrière!’

TC Athene
TC Athene
TC Athene met pensioen