Topsport in elke vezel en succespaarden in elke generatie

VADER
Coming star Glock’s Toto Jr. stelt nooit teleur. Goedkeuring in Hannover, goedkeuring KWPN, Hengstencompetitiewinnaar en nu dan ook behorend tot de 80+% club in de Grand Prix met Edward Gal. De troonopvolger voor Gal die na alle successen met Totilas nu dan ook een zoon van hem heeft van hetzelfde kaliber. Ook in de fokkerij lijkt Glock’s Toto Jr. van waarde te gaan worden. Uit zijn eerste jaargangen zijn al diverse kwaliteitsvolle zonen goedgekeurd en zeker onder het zadel is zijn nafok opvallend te noemen!

Naast het bloed van Totilas vinden we ook Duitse dressuurtopper Desperados in de pedigree terug. Deze De Niro-zoon won een reeks aan medailles op Olympische Spelen, Europese en Wereldkampioenschappen onder het zadel van Kristina Sprehe. In de moederlijn van Glock’s Toto Jr. zien we verder verschillende opvallende Zware Tour-paarden en goedgekeurde hengsten.

MOEDER
Een dochter van Bordeaux uit de volle zus van Parzival! Dit genetische hoogstandje brengt alle elementen van topsport bij elkaar. Bordeaux is inmiddels doorgebroken als topvererver met diverse paarden van de buitencategorie zoals Rose of Bavaria met Laura Tomlinson, Bonheur de la Via met die onlangs op 8-jarige leeftijd de finale van de Louisdor Finale overtuigend wist te winnen onder het zadel van Sandra Nuxoll. Maar natuurlijk ook Bohemian die onder Cathrine Dufour de komende jaren om de medailles gaat strijden.

Verder zien we nog iets zeer bijzonders in deze moederlijn. Zoveel topsport zo kort bij elkaar vind je bijna nergens. Allereerst gaan we naar het vlaggenschip van deze lijn namelijk Olympisch zilveren medaille winnaar Parzival. Jarenlang Nederlands beste combinatie met vele overwinningen en meerdere gouden medailles op de grote kampioenschappen. Volle broer Fleau de Baian is inmiddels ook succesvol op Grand Prix-niveau, daarnaast is ook KWPN-hengst Governor onderweg naar het hoogste niveau. Alledrie onder het zadel van Adelinde Cornelissen. Als we verder kijken in deze moederlijn zien we nog meer Zware Tour-paarden: Bretagne-STR, Genua TC en ook TC Athene die onder het zadel van Jeanine Nieuwenhuis Europees Kampioen werd bij de Young Riders en U25 Grand Prix.

Online veiling Glock’s Toto jr. x Bordeaux