Perreux-STRH. zal geveild worden tijdens de Veulenveiling Prinsjesdag

Een veulen met een top pedigree deze Perreux-STRH.

We maken een Tour de France met deze interessante Perreux-STRH., via haar moeder Lisieux-STRH. en grootmoeder Toulouse. Bekende Franse toeristenplaatsen, maar in de fokkerij van topdressuurpaarden zijn dit namen die wat zeggen. De machtige vierjarige merrie Lisieux-STRH. nam vorig jaar deel aan de Nationale Merriekeuring. Ze staat aan het begin een loopbaan in de sport en de fokkerij. Haar moeder Toulouse stond in de fokkerij haar mannetje en kennen we als moeder van de Grand Prix paarden Bretagne en Genua TC en nog vier nakomelingen boven Z-niveau. Ze is de volle zus de Grand Prix-paarden Parzival en Fleau de Baian van Adelinde Cornelissen en van Orleans, de moeder van onder meer Governor en meervoudig Europees kampioen Athene. Uit deze topstam kennen we ook de goedgekeurde hengsten Armani en Jerveaux. De hengst Just Wimphof voegt het interessante genenpakket van de topstam van Don Schufro toe. Daarmee komt het beste van de Europese dressuurfokkerij samen. Just Wimphof was twee jaar op rij lijstaanvoerder met geregistreerde veulens en is bijzonder succesvol binnen zijn jaargang, onder andere op het WK in Ermelo vorig jaar. 

Perreux-STRH. (Just Wimphof x Bordeaux)
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch