Twee dagen fokkerij tijdens KWPN Kampioenschappen

Nationale veulenkeuring Virbac Veulenbokaal

Stoeterij Beltmanshoeve kan terug kijken op twee mooie dagen in Ermelo. Op de donderdag mocht merrieveulen Oroccalavsca Fortuna (Berlin) deelnemen aan de Nationale veulenkeuring voor springveulens. In haar groep liep ze vooraan mee en kreeg ze een uitnodiging voor de kampioenskeuring. In de sterke kopgroep voor de kampioenskeuring wist ze een 9e plaats te bemachtigen.

Nationale merriekeuring

Daarna was het op naar dag 2, de Nationale merriekeuring. Lisieux-STRH. (Bordeaux) mocht hier aan deelnemen. “Met haar 1.79m heeft ze zich goed ontwikkeld en mooi opgewaardeerd gedurende het keuringsseizoen. Ze mist nog wat kracht en kwam daardoor net wat te kort voor de kampioenskeuring”. “Desalniettemin zijn we enorm blij om zo’n fijne en bewerkbare merrie in ons bestand te hebben”, aldus Stephan Haarman.

Oroccalavsca Fortuna
Lisieux-STRH
KWPN Kampioenschappen
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch