Goud voor Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene tijdens het EK in San Giovanni in Marignano (IT)
TC Athene

Wat een prachtig resultaat zette Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene wederom neer. De United zoon gefokt uit de preferente, prestatie, elite merrie Orleans. Orleans die o.a. ook voor het moederschap van o.a. de KWPN-goedgekeurde hengst Governor tekent.

Tijdens het Europees kampioenschap voor Grand Prix-ruiters jonger dan 25 jaar wist zij alle proeven op haar naam te schrijven. Donderdag wist ze met het team al een zilveren medaille binnen te slepen en reed Jeanine naar een percentage van 76.32%. In de Individuele proef lieten ze score oplopen tot 76.43%. Daarmee behaalde ze haar 2e medaille tijdens dit EK. In de afsluitende Kür wist zij wederom een verpletterende score van 77.67%  neer te zetten en liet zij er wederom geen twijfel over bestaan en ging ook de 2e gouden medaille mee naar huis. Golden power!!

Jeanine Nieuwenhuis heeft op het Europees kampioenschap voor Grand Prix-ruiters jonger dan 25 jaar de gouden kürmedaille binnengesleept. De 24-jarige amazone was in alle proeven onverslaanbaar en liet met 77,67% ook in de kür op muziek de hoogste punten noteren.

“Het was niet mijn beste proef van de week”, vertelt Nieuwenhuis, die twee gouden en een zilveren teammedaille mee terugneemt naar Zeeland. “In alle andere proeven zat geen misser, in de kür gingen de wissels om de twee in de mist. TC Athene stond er weer fantastisch aan en die kür is gewoon heel fijn om op te rijden.”

Veel zenuwen gehad deze week
“Van tevoren was ik heel gefocust. In het kampioenschap heb ik veel stress gehad van het wachten op de uitslagen. Na de individuele proef moest ik lang wachten totdat duidelijk was dat ik nog steeds bovenaan stond. Ik heb echt zenuwen gehad deze week.” 
“Het was hier een mooi staaltje topsport. Het is hier bloedmooi in San Giovanni in Marignano, maar het is ook bloedheet. Het is de uitdaging om de paarden fit te houden en zelf ook fit te blijven, terwijl we in de brandende zon in vol tenue moeten presteren. Dat geeft het wel wat extra’s.”

Veel mogelijkheden
Met haar 24 jaar mag Jeanine nog een jaar meerijden in deze categorie. Ze is al een keer in de Grand Prix bij de senioren gestart, maar heeft nog geen idee wat het komende jaar gaat brengen. “Ik heb een planning tot dit EK gemaakt. We hebben het hier gevierd met taart. We gaan zo naar huis om het goed te vieren en dan krijgt TC Athene even vakantie en dan zien we wat we doen. We hebben veel mogelijkheden”, aldus het lid van het KNHS Talententeam.

BRON: KNHS

EK: San Giovanni in Marignano: Europees Kampioen!!
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch