De titel voor fokker van het jaar Springen voor Peter en Anne Mieke Rinkes

Onder leiding van o.a. fokprodukten Comfortuna en Kordon VDL werden afgelopen vrijdag Peter en Anne Mieke Rinkes gehuldigd als fokker van het jaar Springen. In 2012 werden zij ook al eens gehuldigd als Drents fokker van het jaar.

Je komt ze overal tegen; in het oog springende paarden voorzien van topkwaliteit en te herkennen aan het achtervoegsel Fortuna. 

Sinds 1986 runnen Peter en Anne Mieke Rinkes al een professionele fokkerij; de Fortuna Hoeve vanuit het Drentse Pesse. Zij weten als geen ander hoe de juiste genen te combineren wat resulteert in keer op keer toppaarden waaronder de KWPN-goedgekeurde hengst Orion Fortuna (Burggraaf), het Olympisch springpaard Nandor Fortuna (Nimmerdor) en de goedgekeurde Kordon VDL (Kreator’s Son)  (Glenfiddich). Kordon VDL heeft als moeder Anoulavsca Fortuna die ook al het succesvolle paard Brighton Bay (v. Ultimo) van Emma Augier de Moussac bracht. 

Zij weten niet alleen de juiste combinaties voor springpaarden te vinden maar ook dressuurpaarden vonden hun weg bij de Fortuna Hoeve waaronder de Sorento nakomelingen het Grand-Prix paard Florento Fortuna  van Tatiana Miloserdova en Gordias Fortuna van Esmee van Veen die presteert op ZZ-zwaar niveau. Het zijn teveel paarden om allemaal op te noemen maar wie de uitslagen volgt komt de Fortuna paarden met regelmaat tegen.

“Het is bijzonder dat wij met onze spring- en dressuur merries mogen werken uit deze succesvolle fokkerij”, aldus Stephan Haarman.

Peter en Anne Mieke Rinkes fokker van het jaar
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch