Gerendy

Nog maar kort vormt Lotte Schippers een combinatie met de merrie Gerendy (Tango). Vandaag kwam de combinatie voor de 2e keer uit in de klasse Z2.

“Doel was in eerste instantie om het sportpredikaat binnen te halen en dat is gelukt”, aldus amazone Lotte Schippers.  “Ik rijd haar nu bijna 3 maand  en we moeten links en rechts nog wat fine tunen om nog betere scores neer te kunnen zetten. Vergeleken met haar leeftijd genoten is Gerendy nog best groen in de ring. Als ze die spanning kwijt kan raken dan kan ze zeker heel ver komen”.

“Als veulen kon je al zien dat ze over veel kwaliteit beschikt, zeker uit zo’n bewezen prestatie stam”, aldus Stephan Haarman. Gerendy komt uit dezelfde moeder Serendy (preferent, elite, prestatie) als de Grand Prix-dressuurpaarden Zuidenwind  (tevens KWPN-goedgekeurde hengst) en Bono, het Inter II-dressuurpaard Wish en de ZZ-Zwaar dressuur geklasseerde Amoor, die alle vier van OO Seven afstammen. Uit dezelfde familie komen de KWPN-hengst Charmeur en Zhivago.  

Na 3 veulens te hebben gehad vonden we het tijd worden om haar ook het sportpredikaat te laten behalen en dat is gelukt.  Eerst heeft Evelien Haarman haar opgeleid en sinds kort heeft Lotte de teugels overgenomen. Lotte zal haar dit seizoen gewoon blijven starten. Daarna zal Gerendy weer ingezet worden voor de fokkerij en inmiddels is ze drachtig gescand van de hengst Ferdeaux.

Gerendy (Tango) danst naar sportpredikaat
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch