We hebben de moeilijke beslissing moeten nemen om de preferente merrie van Aram in te laten slapen
Wat was ze bijzonder......

Henrica is keur, preferent, prestatie, sport (spr) van Aram x Veritas x Irco Polo. Ze werd als jaarling aangekocht door Jan Haarman uit Wesepe en staat nu ook aan de basis van de springpaardenfokkerij bij ons in Wilp. Destijds behaalde ze tijdens haar IBOP al een 9 voor de springonderdelen. Ze sprong op 1.35m niveau met Stephan Haarman onder de naam Haaram. Ondanks dat ze niet heel groot was, sprong ze altijd als een tijger, ze had een hart als een leeuw. We bewonderden haar schoonheid en haar fantastische karakter met haar ongekende bereidheid om altijd te willen werken. En juist die eigenschappen heeft ze in grote mate doorgegeven aan haar nakomelingen.

Henrica heeft meerdere nakomelingen gebracht die op hoog niveau in de sport presteren. Zo is ze ondermeer de moeder van het Olympische springpaard Rivaal (Monaco). Ze zal dan ook voortleven via haar nakomelingen. We zullen doorgaan met ons fokprogramma met Henrica’s dochters Zwinging Alpha (Fighting Alpha) en Naomie (Legaat) en haar kleindochters Ginja (Verdi) en Keep for Ever (Ephebe for Ever). Dochters Zwinging Alpha en Naomie hebben allebei op 1.35m niveau gesprongen met Stephan Haarman en zijn dus halfzussen van Rivaal.

We zijn blij dat we deze speciale, waardevolle merrie een goed pensioen hebben kunnen geven. Ze werd maar liefst 29 jaar.

We zullen haar nooit vergeten en gedenken de successen die ze ons heeft gebracht.

Mag ze rusten in vrede.

Ter nagedachtenis aan Henrica
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch